Üks reis

Seekord siis unenägudemaailmast.

Sõitsin kohale kuskile, mis tundis olevat nagu muistne Eesti talukoht. Mitte, et ma teaks, milline muistne Eesti oli aga ehk ma lihtsalt arvan,et ma tean. Igatahes oli seal vana talu, segu modernsest palkehitisest ning suitsusest rehetarekesest. Olin tulnud seda hoonet vaatama, et ehk see endale hiljem soetada. Suur oli mu üllatus, kui maja kõrvale ilmusid 3 teist hoonet, kõik erinevad kui öö ja päev,nõukaaegse hõnguga kollasest talumajast kuni klaaskuubikehitiseni. Hakkasin neid kõiki läbi käima ning ruum majades oli lõputu, võimalik oli liikuda kilomeetreid väljapääsu leidmata. Mees,kes mulle maja tutvustas, oli võõras kuid samas nii tuttav, sest ta hoidis mul käest kinni ja tundsin end nii turvaliselt.  Maja kõrvale ilmus surnuaed,kus mängisid pea 20 last. Mu sisse tekkis kõhedus ja otsustasin lahkuda, enne aga käisin klaaskuubikmajast läbi, kus paksud mehed vedelesid vannides, näod tohutusuured aga imetillukeste suu-nina-silmadega. Nad hakkasid mulle rääkima peekoni maitseomadustest, mille peale ma röögatasin,et hakka veganiks, osutasin teisele mehele, öeldes:”sina kah!”ja lõpuks kordasin sama ka mehele, kes mulle maju näitas. Lahkudes kuulsin ussisisinat. Kõndisin tagasi rehetarre, kus mõned mu vanad põhikoolivennad scrabble’it mängisid. Mulle ulatati suur linasest riidest kott kividega ja tundsin,et mul on kohustus see tagasi autoni tassida. Samm-sammu järel hakkas maa mu all vajuma kuid kivikotti ma maha ei visanud. Autoni jõudes oli see pooleldi maja sisse sulandinud ja kartsin, et pean kahjutasusid hakkama maksma. Sain teele, kuid ei teadnud kuhu minna- suundusin Tartu poole, aga liiklus oli vasakpoolne ja sain aru, et olin suunaga eksinud. Pöörasin ümber ja teadvus hakkas ära kaduma,nagu keegi oleks mulle narkootikume söötnud. Pilt käis ringi ja unenägu lõppes.

Ma arvan, et selles unenäoreaalsuses sain ma lihtsalt muistse-Eesti liiklusõnnetuses surma. Oma Austraalia autoga. Enne Tartut. Safe to say,et seda talu ma vist tolles elus ei soetanudki.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.